Zelf een akte opnemen, surf dan naar www.doehetzelfnotaris.nl

Maatwerk nodig? Bel 078 - 613 67 66

Huis in Frankrijk

Een huis in Frankrijk: wie droomt er niet van? Het klinkt in ieder geval aanlokkelijk. Maar de aankoopprocedure van een woning in de Franse republiek verschilt nogal met de regels in ons kikkerlandje. Ons kantoor kan u daarbij helpen.

Bent u van plan een huis te kopen in Frankrijk of hebt u een huis in Frankrijk? Ons kantoor heeft ruime ervaring met het begeleiden van Nederlanders bij aan- en verkoop van huizen in Frankrijk. De aankoopprocedure in Frankrijk wijkt namelijk sterk af van die in Nederland.

Een speciale service is dat ons kantoor rechtstreeks contact kan leggen met de Franse notaris en uw Franse contracten met u kan doornemen. In samenwerking met de Franse notaris kunnen wij volmachten voor de overdracht voor u opstellen.

Bij aankoop van een huis in Frankrijk kunnen wij met u de voor- en nadelen van een SCI (société civile immobilière) bespreken en de werking van de Franse plus-values belasting bij verkoop van uw huis.

Mocht u al een huis in Frankrijk bezitten, dan is het goed stil te staan bij de vragen rond de vererving.

Op 11 oktober 2008 is in het Jaarbeursgebouw in Utrecht de Erfenisbeurs gehouden. Ons kantoor heeft daar een workshop verzorgd in verband waarmee Stijn Wery van ons kantoor is geïnterviewd door de Wereldomroep. Indien u dit gesprek wilt beluisteren, klik dan op onderstaande link.

http://www.wereldomroep.nl/actua/nl/samenleving/081010_erfrecht